1 Februari Imbolc (Feest van Brigitta) 


Dit feest vieren wij omdat de winter bijna voorbij is en de lente in aantocht, het is ook een lichtfeest.
De Godin die wordt aangeroepen tijdens Imbolc is Brigitta zij wordt geassocieerd met geboorte, vruchtbaarheid, genezing en vuur, In februari is de godin nog de oude wijze vrouw, met Imbolc wordt de drievoudige godin geeerd in haar aspect als jonkvrouw, als beschermster en hoedster van alle herinneringen en kennis heeft Brigit veel gemeen met Dana, de moeder van alle goden die terug gaat tot aan de vroegste tijd van de Aarde. Brigitta is de dochter van Dagda. Brigitta geeft haar leerlingen de wijdheid en kennis om het land te koesteren en te beschermen mee.  Op elk punt van het wiel van het jaar, vernieuwd de maagdelijkheid van de Aarde haar zelf, bij elke jaarfeest vieren we deze hernieuwing als wedergeboorte van het licht van de Zon. Tijdens Imbolc is Brigitta zwanger, van het jonge zaad van de Zon. Brigitta is Godin van vuur en vruchtbaarheid, zij is Genezeres, Beschermster en hoeder van creatieve inspiratie. Het zaad van de zon wordt goed gekoesterd in de schoot van Brigitta. De betekenis van Imbolc is Melkgevend, Ooien en Koeien moeten eerst drachtig worden om melk te kunnen geven, als Godin van de vruchtbaarheid gaat Brid over de geboorte van Lammetjes, die in deze tijd van het jaar plaats vind.   Tijdens rituelen is het gebruikelijk om Melk en Room in de Aarde te gieten om haar te bedanken, voedsel te schenken om haar alles wat zij ons heeft geschonken terug te geven als dank. In plaats van altijd maar te nemen zonder er iets voor terug te geven. Het Imbolcfeest is een eerbetoon aan de evenwicht van de aarde en alles wat zij ons schenkt. Versieren van je Altaar. Kleurrijke lentebloemen, voor andere versieringen is de kleur Wit zeer geschikt, Wit Altaar kleed het altaar versierd met allerlei Witte bloemen plaats ook een Rode en Zwarte kaars een voor de moeder (rood) en een voor de wijze vrouw (zwart) de witte kaars symboliseert de Jonkvrouw.  Een zwarte cauldron vertegenwoordig de schoot van de Godin of de Godin zelf (de vruchtbaarheid) en mag dan ook zeker niet ontbreken op het altaar. Tijdens een Sabbat kun je een gedicht opschrijven en deze voorlezen, de wijn die wordt vervangen door melk. 

Kruiden voor Imbolc

Hei, Gedroogde Salie-Citroen-Honing-Gedroogde Kamille-Knoflook,-Rozenbottels-Essenblad of Hout, Blad van de ToverHazelaar,
Zonnebloemblaadjes, Viooltjes. Hiervan kun je magische mengsels maken voor reiniging of om te helen, door ze te gebruiken als Wierook of Olie.

Imbolc Wierook: 
Hei-Salie-Kamille-Benzoe-Drakenbloed-Mirre Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar deze in een buideltje of pot.
Elfenvuur Olie: 
1Granaat 1ml Drakenbloed, 1ml Amandelolie, Korianderzaden Verwarm alle ingrediënten in een emaillen pan op laag vuur, laat afkoelen en schenk in een fles van gewoon wit glas.
Magische stenen: Heldere Kwarts, Citrien, Rozenkwarts, Hematiet, Manetiet, Granaat, Gele Toermalijn, Robijn. 
Gerechten
Elfenwijn 
1 ½ kopje melk per portie
1 theelepel Honing
1/8e theelepel vanille essence Kaneel
Verwarm de melk, niet gaar koken voeg aan elk glas of beker de Vanille toe en bestrooi de melk daarna met Kaneel.

Asperges met witte Kruidensaus
Snij de harde uiteinden af en kook de asperges in 6 -8 min gaar. 
Saus 
2 eetlepels margarine of boter
2 eetlepels bloem
¼ theelepel zout
1/8 theelepel peper
1 theelepel Dille
snufje Salie snufje Nootmuskaat
1 kopje melk
Verwarm de margarine op laag vuur tot het gesmolten is, roer de bloem, zout,peper,dille,salie,nootmuskaat erdoor. Laat onder voortdurend roeren
het geheel koken, wanneer het mengsel glad is haal dit dan van het vuur, roer de melk er door.
Laat het geheel onder constant roeren 1 minuut koken, schenk de saus over de asperges wanneer je deze opdient

Roomsoesjes 
1 kopje water 
½ kopje boter of margarine
1 ¼kopje bloem 4 eieren
Breng water en boter in een steelpan tot kook, draai het vuur laag en voeg de meel er aan toe, roer op zacht vuur het geheel tot deeg tot dit een balvorm krijgt.
Haal dit nu van het vuur voeg de eieren er aan toe en klop het geheel tot een gladde substantie.
Laat met een eetlepel kloddertjes op niet ingevet bakpapier vallen, bak dit tot ze goudbruin zijn op 190 graden
De Vulling
½ kopje suiker
2 eetlepels Maizena 
¼ theelepel zout
2 kopjes melk
2 eidooiers
2 eetlepels boter of margarine
2 theelepels vanille essence 
en poedersuiker. 
Breng in de steelpan langzaam suiker en maizena en zout aan de kook blijf roeren tot het mengsel dik wordt voeg daarna de melk en eierdooiers erdoor,
laat dit nog 1 minuut koken, neem het geheel van het vuur en voeg boter en vanille er aan toe, laat dit geheel afkoelen.
Vul de soesjes met de roomvulling en bestrooi ze dan met de poedersuiker.