21 Maart Ostara (voorjaarsequinox) 


Ostara wordt gevierd rond 21 maart ook wel voorjaarsequinox genoemd. Op deze dag zijn de dag en de nacht allebei even lang. Donker en licht wordt met elkaar verbonden, en begint de vruchtbaarheid de Zon gaat warmer en krachtiger worden
De winter gaat langzaam voorbij, de lente is in aantocht het vruchtbare seizoen, waarbij de natuur op nieuw geboren wordt,
waar de dieren hun dans der liefde zullen beginnen om voor nieuw leven te zorgen, het gras wordt groenen de bomen komen langzaam in het blad. Ostara is een Heidens Germaanse Godin die van Teutoonse stammen afkomstig is, de Godin van de vruchtbaarheid, wedergeboorte. Ostara wordt veel al afgebeeld met een ei in haar hand en dieren om zich heen,
Dit ei staat voor wedergeboorte het jonge leven wat in aantocht is. Donker en licht zijn op dit punt in evenwicht het licht (de zon) zal dit van de duisternis gaan
winnen, dit is de tijd om te gaan zaaien, wat je wilt zaaien jou gedachten jou reizen alles wat je wil gaan doen of ondernemen, Dit is de tijd om dat te gaan doen. Veel al wordt er drie dagen voor Ostara gevast. 

Kleuren 
Voor kaarsen of versieringen van het altaar, een Witte-Zwarte-Gele-Groene-Rood of Roze
Lavendelblauw 
kruiden 
Wormkruid-Lavendel-Marjolein-Tijm-Dragon-Kamperfoelie-Citroenmelisse 
Bloemen Lelietjes van dalen-Viooltje-Sering,
Narcis-Tulpen-Krokus 
Bomen Eik-Vlier-Wilg 
Wierook en Olie 
1 ml amandelolie 
1 ml patchoeli 
1 ml vlierolie 
1 ml lavendelolie 
Alle ingrediënten verwarmen af laten koelen en in flesjes bewaren. 
Edelstenen 
Rozenkwarts-Agaat-Lapis lazuli-Granaat


Vastensap 
2 kopjes appelsap 
2 kopjes bronwater 
1/2kopje wortelsap 
2 takjes Tijm 
1/2 kopje citroensap 
Dit alles verwarmen in een steelpan (warm worden, niet koken)
tijdens het vasten kun je hiervan kleine nipjes tot je nemen. 
Gerechten 
Punch van hete melk 
1 ltr volle melk
1 theelepel Geraspte citroenschil

1/2kopje suiker 
5-6 gemalen amandelen 
2 eiwit 
1/2kopje rum 
1 kopje cognac 
Verwarm de melk citroenschil suiker in de steelpan, voeg nog voor dat
het gaat koken de amandelen erbij haal dan de pan van het vuur, goed door kloppen en dan langzaam het eiwit toevoegen als laatste de rum en cognac erbij warm opdienen. 
Gevulde eieren 
8 hard gekookte eieren 
2 kopjes mayonaise 
1/8 kopje suiker 
1/2 kopje azijn 
verse tijm of basilicum

De eieren pellen en in de lengte door snijden het eigeel eruit halen en dit fijn prakken de mayonaise en azijn en suiker erbij voegener een romig papje van maken. 
Dan de eieren weer vullen met het romige mengsel, hiervoor kun je een spuitzak gebruiken.

leuke dingen om met de kinderen te doen, is natuurlijk heerlijk buiten zijn versier de tuin verstop eieren laat de kleintjes ze zoeken.
Samen Dansen genieten samen van elkaar.